Nieuws

Plofkraak AH in Ede: winkel hoogstwaarschijnlijk donderdag weer open

De Albert Heijn (AH) aan de Parkweide in Ede die door een plofkraak zwaar beschadigd raakte, gaat hoogstwaarschijnlijk donderdag om 07.00 uur weer open. Dat meldt Gerald ten Have, directeur van onder meer de supermarkt in Ede. © Videovalley
EDE - De Albert Heijn (AH) aan de Parkweide in Ede die door een plofkraak zwaar beschadigd raakte, gaat hoogstwaarschijnlijk donderdag om 07.00 uur weer open. Dat meldt Gerald ten Have, directeur van onder meer de supermarkt in Ede.
'Alles is erop gericht om de winkel donderdag weer te openen. Zoals het nu loopt, moet dat lukken', vertelt Ten Have. Op dit moment zijn medewerkers van een gespecialiseerd bedrijf nog bezig om het pand grondig schoon te maken. Eerder gaf de directeur aan dat de winkel zeker niet voor maandag open gaat.
Criminelen probeerden in de nacht van donderdag op vrijdag de pinautomaat in de Edese AH op te blazen. Enkele ruiten werden eruit geblazen en de glazen pui aan de voorkant werd verwoest.

Roet door explosie

Door de explosie ontstond er brand en kwam er roet vrij. Omdat het eten en het drinken in de winkel mogelijk roetdeeltjes bevatten, moeten alle levensmiddelen vernietigd worden.
De Explosieve OpruimingsDienst en technische recherche onderzoeken nog wat er precies gebeurd is.

Verjaardagsfeest verpest

Extra zuur was dat de winkel die vrijdag precies een jaar geleden geopend was. De AH in Ede gaat deze feestelijke gelegenheid alsnog vieren zodra de winkel weer opengaat.
Ten Have: 'We hebben via Facebook veel steunbetuigingen ontvangen. We waarderen dit enorm en daarom zijn we in overleg met buurtbewoners aan het kijken of we iets speciaals kunnen doen. Donderdag ontvangen alle klanten in ieder geval koffie en iets lekkers. Aankomend weekend gaan we ons 1-jarig bestaan echt vieren met onder andere een proeverij.'

ZIE OOK:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!