Nieuws

'De Graafschap is de club van de hele Achterhoek'

ARNHEM - De Graafschap is het uithangbord van de Achterhoek. Het is de club van de hele regio, en daar profiteren alle Achterhoekse gemeenten van. Die gemeenten moeten daar dan ook meer in investeren. Dat zegt Sjoerd Weikamp, supporter en lid van de raad van commissarissen van De Graafschap, bij het programma In Gelderland live.
De Graafschap is samen met de Zwarte Cross het belangrijkste visitekaartje van de Achterhoek in Den Haag, aldus Weikamp. Hij pleit daarom voor meer steun vanuit andere gemeenten dan alleen Doetinchem.
Tegelijkertijd geeft hij ook toe dat De Graafschap zelf ook nog meer kan doen: veel langs bij alle verenigingen in de regio. Dat laatste is nu ook al een van de speerpunten. De Graafschap heeft de laatste jaren veel geïnvesteerd in de fans en daar hoort het bezoeken van verenigingen in de regio ook bij. Volgens Weikamp was dat ook nodig, omdat een tijdlang de fans wegbleven.

Trouwste fans

Dat tij is nu gekeerd. Weikamp: 'Zelfs als De Graafschap degradeert, dan blijven de fans komen. Daar ben ik van overtuigd. En die steun is belangrijk voor de club om dan weer terug te kunnen keren in de Eerste Divisie. De supporters van de Graafschap zijn de trouwste fans van de Eerste Divisie'.
Gisteren kwamen meer dan 500 fans naar de training om de spelers een hart onder de riem te steken. En dat is bijzonder, zegt Weikamp, want bij andere clubs komen mensen verhaal halen als hun club het heeft laten liggen.
De Graafschap speelt vandaag Go Ahead Eagles en moet met 3-0 winnen om zeker te zijn van een plekje in de Eerste Divisie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!