Nieuws

Oud-burgemeester Gebben van Renkum in tranen bij onthulling portret

RENKUM - Jean Paul Gebben, oud-burgemeester van Renkum was zaterdagmiddag in tranen bij de onthulling van zijn portret. Het schilderij werd gemaakt ter gelegenheid van de openluchtexpositie 'Renkum eert zijn oude meesters'.
Kunstenaar Albert Ziëck uit Renkum maakte het schilderij van de in zijn ogen 'kleurrijke burgemeester' en wil hem zo bedanken voor zijn inzet voor de gemeenschap. Behalve het portret van Gebben hangen er vanwege de expositie in de Dorpsstraat grote kopieën van oude Renkumse meesters aan winkelpanden.
Hans Bregman en Kees van Dongen zijn initiatiefnemers van de openluchtexpositie. Ze hopen zo meer toeristen naar Renkum te trekken. De heren zetten hoog in, informatie over de expositie is zelfs in het Mandarijn te lezen, voor bezoekers uit China. 
Jean Paul Gebben vond het prachtig op deze manier bedankt te worden. Voorlopig is zijn portret te zien in restaurant Oude Post. Op 4 juni krijgt de oud-burgemeester het schilderij mee naar huis. Waar het kunstwerk komt te hangen weet hij nog niet; 'misschien zelfs in mijn slaapkamer' aldus de oud-burgemeester.
Tijdens de onthulling blikte Gebben nog terug op de stapavond die tot zijn val leidde. 'Het was een grote misstap, maar ik los het met humor op' aldus Gebben die in verwijzing naar de rel regelmatig zijn glas hief.