Nieuws

Deze berichten werden afgelopen week het meest gelezen

ARNHEM - Welke berichten zijn deze week het meest gelezen op gld.nl en op de app van Omroep Gelderland? Zoals iedere zaterdag een overzicht.
Geen dure leasewagens, managers of directie, maar gewoon zorg voor de cliënt. Twaalf thuishulpen in Apeldoorn hebben het heft in eigen hand genomen. Ze hebben als eerste in Nederland een thuiszorgcoöperatie opgericht.
Dat betekent dat de vrouwen de zorg en planning helemaal zelf regelen. Volgende maand starten ze met het verzorgen van ongeveer tachtig cliënten. 
Grote teleurstelling bij de B1 van de Gelderse voetbalclub Diosa-Niftrik. Concurrent Eendracht'30 uit Mook won afgelopen weekend met 23-0 van ST Avios-DBV uit Alphen aan de Maas en kaapte daarmee de titel weg.
De teams hadden de uitslag vooraf afgesproken om Diosa een hak te zetten. De voetballers uit Niftrik waren een week eerder al met een platte kar door het dorp gereden om het kampioenschap te vieren. Dat feest bleek achteraf dus te voorbarig.
En tot slot een opmerkelijke vermissing in Teuge. Para-instructeur John Verduin (54) is al ruim een week spoorloos. Hoewel er volgens de politie geen aanwijzingen zijn voor een misdrijf, maken zijn collega's van Nationaal Paracentrum Teuge zich grote zorgen. 'Dit is niets voor hem', zegt manager Simon Woerlee.
Volgens hem doet John al tien jaar lang elke dag hetzelfde. 'Hij staat om 6.00 uur op, melkt de koeien bij de boerderij waar hij woont en rijdt dan naar ons om te werken.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!