Nieuws

Waalspronggebied Nijmegen krijgt eigen kunstroute

Het Waalspronggebied 'Hof van Holland' bij Nijmegen krijgt een kunstroute. Deze kunstroute heeft als doel om Nijmegenaren alvast bekend te maken met het gebied, waar in de toekomst woningen en winkels worden gebouwd. Wethouder Bert Velthuis gaf vrijdag het startsein voor het project. © Google Streetview
NIJMEGEN - Het Waalspronggebied 'Hof van Holland' bij Nijmegen krijgt een kunstroute. Deze kunstroute heeft als doel om Nijmegenaren alvast bekend te maken met het gebied, waar in de toekomst woningen en winkels worden gebouwd. Wethouder Bert Velthuis gaf vrijdag het startsein voor het project.
Om te bepalen welke kunst langs de kunstroute wordt geplaatst is een competitie opgezet. Zestien kunstenaars hebben zich daarvoor aangemeld. 
Elke kunstenaar heeft een van de tien locaties aan de route uitgekozen en gaat aan de slag met een ontwerp voor een kunstobject. Een vakjury bepaalt uiteindelijk welke ontwerpen echt mogen worden gemaakt. 

Inspiratie

De ontwerpen moeten begin september klaar zijn. Vanaf dat moment mag ook het publiek online stemmen. De vakjury houdt zich aan een paar criteria bij het beoordelen.
Zo moeten de kunstobjecten iets toevoegen aan de locatie waar ze komen en ze moeten een inspiratiebron vormen voor de toekomstige invulling. De gemeente daagt de kunstenaars uit om met hun kunstobjecten de transformatie van een agrarisch naar een stedelijk gebied te laten zien.
De kunstobjecten worden in het voorjaar van 2017 gemaakt en geplaatst langs de kunstroute.