Nieuws

A12 heel weekend dicht; afgesloten snelweg niet uniek maar wel uitzonderlijk

Foto ANP
De snelweg A12 van Ede naar Arnhem is van vrijdagavond tot maandagochtend dicht omdat de snelweg wordt verbreed. De afsluiting van een complete rijrichting gebeurt maar zelden, zegt Rijkswaterstaat.
BENNEKOM - De snelweg A12 van Ede naar Arnhem is van vrijdagavond tot maandagochtend dicht omdat de snelweg wordt verbreed. De afsluiting van een complete rijrichting gebeurt maar zelden, zegt Rijkswaterstaat.
'We proberen het zoveel mogelijk te voorkomen, want het zorgt natuurlijk voor veel overlast', vertelt woordvoerder Thijs Scheres van Rijkswaterstaat. Het gebeurt alleen bij grootschalig onderhoud of bij verbreding van de snelweg.
'Bij het asfalteren is het beter om het in de breedte uit te rollen. Dan krijg je een betere kwaliteit en minder naden. En dat zorgt voor een langere levensduur', legt Scheres uit.

Laatste keer in 2012

De laatste keer dat in Gelderland een hele rijrichting van een snelweg afgesloten werd, was in 2012. Toen moest er groot onderhoud worden gepleegd aan de A15 tussen Tiel en Echteld en was dat deel van de snelweg vier weekeinden dicht.
Vorig jaar waren er wel afsluitingen bij knooppunt Grijsoord, maar dat ging alleen om verbindingswegen. Gemiddeld genomen gebeurt het minder dan een keer per jaar dat een deel van een snelweg een compleet weekeinde wordt afgesloten, geeft de woordvoerder van Rijkswaterstaat aan.
Wel gebeurt het vaker dat een rijbaan een nacht dicht gaat.

Volgende maand andere kant op

In het weekend van 17 tot 20 juni gaat de A12 aan de andere kant dicht, van Arnhem richting Ede. De verbreding moet in de zomer zijn afgerond.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!