Nieuws

Frans Thijssen uit Malden ontvangt eerste exemplaar van 'Het geheim van Ipswich'

AMSTERDAM - Oud-voetballer Frans Thijssen uit Malden heeft vrijdag het eerste exemplaar van 'Het geheim van Ipswich' ontvangen. Het boek gaat over de gloriejaren van hem en Arnold Mühren bij de toenmalige Engelse topclub.
De overhandiging was in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Daar scoorde Thijssen precies 35 jaar geleden een doelpunt in de UEFA Cup-finale tussen zijn club Ipswich Town en AZ. Speciaal voor de gelegenheid is het doel waarin hij scoorde teruggeplaatst.
'Het geheim van Ipswich' is geschreven door Tom van Hulsen, voormalig hoofdredacteur van Voetbal International. Het gaat over het duo Frans Thijssen-Arnold Mühren, die het Engelse voetbal betoverden en een volkomen nieuwe impuls gaven aan provincieclub Ipswich Town.
Bij het betreden van de zaal grapte Thijssen tegen Mühren: 'We gaan op het middenveld zitten.' Beiden schitterden destijds op die positie. 
Frans Thijssen (rechts) en Arnold Mühren (links)
Het boek wordt in het Engels vertaald. 'Ik ben blij dat Louis van Gaal dat niet gaat doen', knipoogde Thijssen.

Enige ongeslagen Graafschap-trainer

De nu 64-jarige Frans Thijssen was de eerste buitenlander die in Engeland werd uitgeroepen tot voetballer van het jaar. Hij begon zijn carrière bij NEC. Via FC Twente kwam hij bij Ipswich terecht. In zijn nadagen speelde hij nog voor Vitesse, waarmee hij kampioen werd van de eerste divisie in 1989 en in 1990 met een vierde plaats Europees voetbal haalde.
Als trainer was hij onder meer werkzaam bij Vitesse en De Graafschap, waar hij het na twee wedstrijden in 1999 al voor gezien hield. Thijssen is daarmee de enige trainer van De Graafschap die ongeslagen bleef, want beide duels eindigden in een gelijkspel.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!