Nieuws

Haalt De Graafschap het zondag? Dan krijgt één RvC-lid een stadionverbod

Sjoerd Weikamp bij Radio Gelderland - Foto Omroep Gelderland
'Als er één club is waar de gekste dingen gebeuren, dan is het bij ons op De Vijverberg bij De Graafschap.' Supporter en lid van de Raad van Commissarissen Sjoerd Weikamp blijft hopen dat zijn club de nacompetitie overleeft.
DOETINCHEM - 'Als er één club is waar de gekste dingen gebeuren, dan is het bij ons op De Vijverberg bij De Graafschap.' Supporter en lid van de Raad van Commissarissen Sjoerd Weikamp blijft hopen dat zijn club de nacompetitie overleeft.
De supporter was vrijdag te gast bij Radio Gelderland, een dag na de 4-1 nederlaag bij Go Ahead Eagles.
'Het was zo'n mooi jaar en dit was wel een keiharde teleurstelling', vertelt Weikamp. Maar bij hem groeit de hoop op een goede afloop. 'Al spelen we met 6 aanvallers, kan erop! 3-0 tegen Go Ahead, ik heb wel gekkere dingen meegemaakt', aldus de clubcommissaris.
Aan degradatie wil hij helemaal niet denken. Sterker nog, clubcommissaris Sjoerd Weikamp weet al precies wat er gaat gebeuren als De Graafschap een verlengd verblijf in de eredivisie afdwingt zondag: hij rent het veld op. Dat zou voor hem wel eens een stadionverbod kunnen betekenen, vertelde hij op Radio Gelderland. 

Club van de mensen

Hij is tevreden hoe De Graafschap zich heeft ontwikkeld als een 'club van de mensen'. Geen spelers uit het hele land, maar juist veel talenten uit de nabije omgeving van Doetinchem.
'Spelers van 18, 19 jaar, die misschien nog nooit een eredivisiewedstrijd hadden gezien en fouten maakten, maar bleven staan. Dat is de verdienste van Jan Vreman en Jan Oosterhuis, zij hebben er een team van gemaakt', vindt Weikamp. 

Heen en weer

Hij kent de opvatting dat De Graafschap gedoemd is heen en weer te pendelen tussen de eerste en eredivisie, ook denken anderen daar anders over:
Zondag krijgt De Graafschap de laatste kans om zich veilig te spelen.Het duel begint om 12.30 uur op de Vijverberg in Doetinchem.
Beluister hier het hele gesprek van presentator Nieke Hoitink met Sjoerd Weikamp: