Nieuws

Atleet Wassink wil starten op halve marathon op EK in Amsterdam

Hardloper Gert-Jan Wassink uit Apeldoorn probeert zich zondag in Leiden te plaatsen voor het EK halve marathon. Die wedstrijd is op 10 juli in Amsterdam. Om zich voor het EK te kwalificeren moet Wassink op de halve marathon in Leiden een tijd lopen van 1 uur, 3 minuten en 40 seconden.
APELDOORN - Hardloper Gert-Jan Wassink uit Apeldoorn probeert zich zondag in Leiden te plaatsen voor het EK halve marathon. Die wedstrijd is op 10 juli in Amsterdam. Om zich voor het EK te kwalificeren moet Wassink op de halve marathon in Leiden een tijd lopen van 1 uur, 3 minuten en 40 seconden.
De beste tijd van de Apeldoorner (30) op die afstand staat op 1:04'02; hij moet dus in Leiden een persoonlijk record lopen. Onlangs liep Wassink in het Amerikaanse Louisville 1:04'18. 'De omstandigheden waren toen slecht, dus ik denk dat ik zondag een goede kans maak', zegt Wassink.
Behalve Wassink doet ook Khalid Choukoud op de halve marathon in Leiden een gooi naar de limiet. 'Normaal is Khalid sneller dan ik, maar ik kan in het begin van de race veel aan hem hebben.'

Marathon van Amsterdam

Diep in zijn hart is Wassink vooral bezig met de marathon in Amsterdam, in oktober. 'Ik heb de Olympische Spelen (in 2020 in Tokio, red.) nog steeds in mijn hoofd, maar dan moet ik over vier jaar een stuk sneller zijn. Ik heb nu 2:17 staan en daar moeten zes minuten af. Ik hoop in Amsterdam daar de eerste stap voor te zetten.'
In Amsterdam wordt de Apeldoorner bijgestaan door 5000-meterspecialist en plaatsgenoot Dennis Licht die zich opwerpt als tempomaker voor Wassink.