Nieuws

Sportief drama voor De Graafschap in Deventer na 4-1 verlies tegen Go Ahead Eagles

DEVENTER - De Graafschap is tijdens het eerste finaleduel in de strijd om handhaving in de eredivisie keihard onderuit gegaan. In Deventer won Go Ahead Eagles met 4-1. Daardoor dreigt degradatie. Binnen een half uur stond het 2-0. Ted van de Pavert kreeg direct rood.
VERSLAG Nacompetitieduel Go Ahead Eagles - De Graafschap.

EINDSTAND 4-1

Gezellige drukte vooraf rondom De Adelaarshorst aan de Vetkampstraat in Deventer. De club wil weer promoveren naar de eredivisie. De Graafschap strijdt voor handhaving.
Bij De Graafschap staat Alexander Bannink in de basis. De middenvelder was dit seizoen langdurig geblesseerd. Trainer Vreman ruimt verder een basisplek in voor Parzyszek. De Pool stond maandag tegen MVV ook aan de aftrap, maar viel uit.
spelers De Graafschap klaar met warming-up
Go Ahead Eagles mist de veel scorende spits Leon de Kogel. Hij is geschorst. Bij De Graafschap staan zeven spelers op scherp. De Adelaarshorst zit overigens met 10 duizend toeschouwers stampvol.
- wedstrijdverslag -
Na een prachtige sfeervolle opkomst van beide ploegen, opende De Graafschap stormachtig. Smeets was met een volley dichtbij de 0-1, maar Zwarthoed bracht met de vingertoppen prachtig redding. De Graafschap kreeg even later ook via Parzyszek een aardige mogelijkheid. Zo ontwikkelde zich direct een heerlijk voetbalgevecht in De Adelaarshorst.
Go Ahead Eagles, dat strijdt voor promotie, zocht na een kwartier ook brutaal de aanval over de rechterflank. Linksback Cicek werd verrast door Teijsse die scherp voortrok. Bij de tweede paal dook Wolters op en die tikte binnen achter de geslagen doelman Jurjus, 1-0.

Tweede mokerslag De Graafschap

Na een klein half uur werd het nog dramatischer voor De Graafschap. Diemers verdedigde slecht uit en Smeets knoeide knullig bij de aanname. Go Ahead was in de omschakeling direct weg. Van de Pavert trok aan de noodrem bij Van Overbeek en Nijhuis wees direct naar de stip. Go Ahead kreeg dus een penalty. Sander Duits uit Putten, voormalig Superboer, schoot onberispelijk binnen (2-0). Daarnaast ontving Van de Pavert ook nog direct rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De Superboeren moesten met tien man verder. Vreman wisselde direct spits Parzyszek voor verdediger Straalman.

De Graafschap komt terug

Uit het niets kwam De Graafschap terug in de wedstrijd. Bryan Smeets kreeg op het middenveld alle ruimte voor eens steekbal op de eveneens vrijstaande Bannink. Die schoof de bal onder Zwarthoed door in de korte hoek. De 2-1 was ineens weer een redelijke uitgangspositie voor de Achterhoekers met het oog op de return van zondag.

Nieuwe klap Superboeren

Maar vlak voor rust sloeg het onbevangen spelende Eagels opnieuw keihard toe. Nu werd De Graafschap uitgespeeld over de rechterkant en via Jurjus kwam de bal voor de voeten van Teijsse die voor 3-1 zorgde. Daarmee was de situatie voor De Graafschap ineens weer een stuk beroerder.

Go Ahead zet aan voor hogere score

Na rust probeerde De Graafschap ondanks de nummerieke minderheid op het veld de thuisploeg onder druk te krijgen. Tarfi kreeg geel vanwege hands, maar de middenvelder is niet geschorst voor zondag. Go Ahead drong ook aan en aaste op de 4-1. Schenk kopte maar net over en er waren meer mogelijkheden voor de ploeg uit Deventer.

Knappe reflex keeper Jurjus

Ondertussen was De Graafschap toch weer dichtbij de 3-2. Smeets bereikte met een lage voorzet Will net niet. Toch was Go Ahead gevaarlijker en stond De Graafschap meer onder druk dan andersom. Lambooij faalde in kansrijke positie na een soepele aanval. Even later had ook Nieveld de 4-1 op de schoen, maar Jurjus hield zijn ploeg met een knappe reflex op de been. Wolters scoorde in blessuretijd alsnog en dompelde De Graafschap in diepe rouw.
Opstelling De Graafschap: Jurjus, Will, Pröpper, Van de Pavert, Cicek (71.Tesselaar); Smeets, Diemers, Bannink (62.Vida), Tarfi; Parzyszek (30. Straalman) en Vermeij
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!