Nieuws

VID: politiecontrole op A12 leidt tot 20 km file rond Arnhem

Volgens de VerkeersInformatieDienst was het donderdag weer raak: lange files door een politiecontrole. Rond Arnhem stond bij elkaar opgeteld 20 kilometer file.
ARNHEM - Volgens de VerkeersInformatieDienst was het donderdag weer raak: lange files door een politiecontrole. Rond Arnhem stond bij elkaar opgeteld 20 kilometer file.
Volgens de VID zorgde een politiecontrole op de A12 bij Duiven ervoor dat de files rond Arnhem veel langer waren dan gebruikelijk. Veel automobilisten trappen op de rem of laten het gaspedaal los als ze de controle zien.
Op de A12 tussen Utrecht en Duitsland stond het verkeer al voor knooppunt Waterberg vast over meer dan 10 kilometer. 'Dat is hoogst ongebruikelijk', zegt de VID. Op de N325 stond het vanaf Elden tot Velperbroek vast. De VID meldde tegen 18.00 uur dat de controleurs hun boeltje hadden gepakt.

'Keer op keer gaat het mis'

'Keer op keer gaat het mis, terwijl de afspraak helder is: bij hinder vertrek je', aldus de VID donderdag. De dienst verzet zich al langer tegen de 'flitsfiles'.
'We vinden dat de politie zich verdekt moet opstellen', zei een woordvoerder van de VID in december tegen Omroep Gelderland. 'De politie zegt dat ze er staat voor de verkeersveiligheid, maar ze creëert zo een verkeersonveilige situatie', aldus de woordvoerder toen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!