Nieuws

Ajax-supporters krijgen celstraf opgelegd na rellen in Doetinchem

Twee Amsterdammers van 20 en 22 zijn woensdag veroordeeld voor hun aandeel in de ongeregeldheden tijdens de voetbalwedstrijd De Graafschap-Ajax op 8 mei. De politierechter legde de mannen 4 maanden celstraf op, waarvan 2 voorwaardelijk.
DOETINCHEM - Twee Amsterdammers van 20 en 22 zijn woensdag veroordeeld voor hun aandeel in de ongeregeldheden tijdens de voetbalwedstrijd De Graafschap-Ajax op 8 mei. De politierechter legde de mannen 4 maanden celstraf op, waarvan 2 voorwaardelijk.
Door het gelijkspel in Doetinchem verspeelde Ajax de landstitel, waardoor fans teleurgesteld afdropen en het onrustig werd rondom stadion de Vijverberg.

Drie agenten lichtgewond

Een groep supporters vond het nodig de politie te belagen. Er werd met stenen gegooid, waarop de mobiele eenheid en politie te paard in actie kwamen. Hierbij raakten drie agenten lichtgewond. Ook liepen drie paarden lichte verwondingen op.
Het duo uit Amsterdam komt uit de harde kern van Ajax en heeft vaker geweld gepleegd rondom voetbalwedstrijden. De elf andere verdachten zijn inmiddels op vrije voeten.

Lees meer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!