Nieuws

Bennie Jolink verkoopt zelfgemaakte gitaar De Tit; bieden vanaf 2000 euro

HUMMELO - Normaal-fans opgelet! Zanger Bennie Jolink verkoopt zijn zelfgemaakte gitaar De Tit.
De frontman van de gestopte Achterhoekse band maakte het instrument zelf. De naam is gebaseerd op de klank: 'Ze klinkt als een tiet.'
Met een beitel zorgde Jolink eigenhandig voor de juiste rondingen. 'Vervolgens beschilderde ik de gitaar. Met acrylverf nota bene. Moet je je voorstellen… Dat spul is erg slecht voor de klank.'
Eigenlijk zijn hele carrière piekerde hij er niet over om gitaren te verkopen. 'Dat idee sloop er in bij mij, nadat ik ooit een Gibson Les Paul en een fraaie akoestische gitaar had ingeruild. Daar kreeg ik onmeunige spiet van. En naarmate ik beter begon te verdienen, nam ik me voor om nooit meer een gitaar weg te doen. En tja, voordat je het weet, heb je er dan een stuk of 25', meldt Jolink.

Bieden

De crèmekleurige gitaar, die de vorm heeft van twee borsten, staat inmiddels op de website van Dick Dijkman Guitardesign. Geïnteresseerden kunnen vanaf 2000 euro bieden.
Dick Dijkman over de gitaar van Bennie Jolink:
Normaal nam eind vorig jaar afscheid in de Arnhemse GelreDome. Onder de titel Ajuu, de mazzel blikte de boerenrockband terug op de afgelopen vier decennia. 33.000 'anhangers' brulden de teksten mee.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!