Nieuws

Duitse burgemeester in actie voor doortrekking Babberichseweg naar A12

BABBERICH - Duitse steun voor de doortrekking van de Babberichseweg naar de A12. Burgemeester Peter Hinze van de gemeente Emmerich stond woensdag samen met medestanders uit Nederland op de rotonde Witte Kruis in Babberich.
Al bijna 20 jaar proberen inwoners van Zevenaar en Rijnwaarden de verkeersdrukte in de gemeenten de kop in te drukken. Nu is het nog zo dat verkeer alleen via Babberich en Zevenaar op de A12 kan komen. Om hier een einde aan te maken, willen inwoners dat de Babberichseweg wordt doorgetrokken zodat beide plaatsen worden ontzien.

Geen schot in de zaak

Maar het lijkt er volgens woordvoerder Ralph Kleinpenning van de Actiegroep Babberichseweg op dat alles weer op de lange baan wordt geschoven. De provincie hikt tegen de kosten aan en wil weer een nieuw onderzoek, legt hij uit.
Ondertussen zucht Babberich onder de verkeersdrukte, duurt het volgens wethouder Hans Winters van Rijnwaarden te lang voordat ondernemers vanuit Spijk en Lobith op de snelweg zitten en dreigt alles in de luwte te raken.
Volgens Kleinpenning dreigt het zelfs nog drukker te worden door de komst van een outlet in Zevenaar. 'Vandaar dat we toch weer de barricades op moeten om aan te geven dat er oplossingen moeten komen in de infrastructuur.'

Elten ontzien

Maar er is nu dus steun vanuit Duitsland, want burgemeester Hinze van Emmerich wil nu óók dat de weg wordt doorgetrokken. Dat heeft alles te maken met het nog te bouwen park Carvium Novum bij Lobith. Dat moet jaarlijks tussen de 100.000 en 200.000 bezoekers trekken.
De Duitse burgemeester is bang dat daardoor de verkeersdrukte in de Duitse grensplaats Elten gigantisch wordt. En dat terwijl hij voor Elten juist de kuuroordstatus wil aanvragen, waardoor hij veel meer subsidie kan krijgen.
Al eerder werd er een protestbijeenkomst gehouden door ondernemers. Ook zij willen dat de Babberichseweg wordt doorgetrokken:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!