Nieuws

Politie: vermiste instructeur John Verduin van paracentrum Teuge vaker weg

De vermiste para-instructeur John Verduin is wel eens vaker weg. Dat zegt de politie, op basis van contact met de huisbaas van Verduin. Daarom maakt de politie zich vooralsnog geen zorgen.
TEUGE - De vermiste para-instructeur John Verduin is wel eens vaker weg. Dat zegt de politie, op basis van contact met de huisbaas van Verduin. Daarom maakt de politie zich vooralsnog geen zorgen.
De 54-jarige para-instructeur is sinds vrijdagmorgen 12 mei vermist. Hij is eigenlijk punctueel, maar kwam die ochtend niet opdagen. 
De politie is wel bezig met de vermissing van para-instructeur John Verduin. Zo staat hij inmiddels op de lijst van vermiste personen. Maar grote zorgen zijn er niet; doorgaans duikt 90 procent van de mensen die als vermist worden opgegeven, weer op, meldt een woordvoerder.

Vrij om te gaan

De politie kan in dit soort gevallen niet erg veel doen. Behalve als iemand in gevaar lijkt te zijn of als er mogelijk sprake is van een misdrijf. 'Het staat volwassenen nu eenmaal vrij om te gaan en te staan waar ze willen zonder dat aan iemand te hoeven afmelden.'
Maar omdat de vermiste wel een vast dagelijks patroon had, heeft de politie wel onderzoek gedaan. 'Dat baart zorgen, want wegblijven past niet in dat patroon. We hebben de route van zijn huis naar zijn werk met speurhonden nagelopen, hebben gesproken met bekenden of hij hun verteld heeft over reisplannen.'
Doorgaans peilt de politie in zo'n geval ook iemands telefoon uit, maar die heeft Verduin thuis laten liggen.
Dinsdagmiddag besluit de politie of nader onderzoek nodig is. Op de dag van zijn verdwijning droeg hij hoogstwaarschijnlijk zwarte kleding en zwarte sportschoenen. Tips zijn welkom op 0800-6070.

Zie ook:

Tipformulier van de politie
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!