Nieuws

Struin neemt duurzaam estafettestokje Green Capital over

Nijmegen neemt weer deel aan de strijd om de European Green Capital. Het is de derde keer dat onze stad meedoet aan deze campagne. Op weg naar de finale gaat door Nijmegen het zogenaamd duurzaam estafettestokje. Struin neemt het stokje dinsdagmiddag over met zo'n 150 kinderen die op die dag bij de buitenschoolse opvang in de natuur zijn.
NIJMEGEN - Nijmegen neemt weer deel aan de strijd om de European Green Capital. Het is de derde keer dat onze stad meedoet aan deze campagne. Op weg naar de finale gaat door Nijmegen het zogenaamd duurzaam estafettestokje. Struin neemt het stokje dinsdagmiddag over met zo'n 150 kinderen die op die dag bij de buitenschoolse opvang in de natuur zijn.

Groenste kinderopvang

Huismerk Energie geeft het stokje via alle fietsen over aan Struin-directeur Matthijs de Gruijter, die nog een korte toespraak zal houden. Struin wordt landelijk gezien als de groenste kinderopvang van Nederland. Daarvoor heeft de organisatie al diverse prijzen ontvangen. Met het overnemen van het estafettestokje levert de buitenschoolse kinderopvang haar bijdrage aan de nominatie van Nijmegen voor de titel van Green Capital 2018.

Jurypresentatie

Onze stad zal haar plannen moeten presenteren aan de jury, die in juni gaat overleggen. Daarna wordt bekend gemaakt welke stad de European Green Capital award 2018 wint. De titel is bedoeld voor een stad die voorop loopt met milieuvriendelijk beleid, zoals duurzame energie, groene economie, duurzaam openbaar vervoer en fietsvervoer, duurzaam afvalbeheer en duurzaam waterbeheer.
Bron foto: Struin.nl