Nieuws

Peloton staat stil bij overlijden Gijs Verdick uit Laren

Bij de Ronde van Overijssel stonden de renners zaterdag stil bij het overlijden van Gijs Verdick uit Laren. De renner van Cyclingteam Jo Piels overleed maandag op 21-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Zwolle. © Twitter/@RvOverijssel
RIJSSEN - Bij de Ronde van Overijssel stonden de renners zaterdag stil bij het overlijden van Gijs Verdick uit Laren. De renner van Cyclingteam Jo Piels overleed maandag op 21-jarige leeftijd in het ziekenhuis in Zwolle.
Verdick had in Polen tot twee keer toe een hartaanval gekregen. Hij deed er mee aan de Carpathian Couriers Race. In een Pools ziekenhuis werd hij in een kunstmatige coma gehouden. Na bijna een week werd hij vanuit Polen overgebracht naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle. Daar overleed hij.

Gijs' geest waart rond op de Holterberg

Vrijdag is Verdick gecremeerd. In de tuin van zijn ouderlijk huis was de afscheidsplechtigheid. Een dag later gingen Verdicks ploeggenoten van start in de Ronde van Overijssel, volgens ploegleider Han Vaanhold de favoriete koers van Verdick. 'Zijn geest waart rond op de Holterberg.'

Minuut stilte en rouwbanden

Renners namen zaterdag in Rijssen voor de start een minuut stilte in acht. Ploeggenoten en renners van zijn vorige team Kanjers voor Kanjers stonden op de voorste rij. De renners van Jo Piels droegen rouwbanden.