Nieuws

Maarten Tjallingii uit Arnhem eindigt als 119e in zevende etappe Giro

Wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem is vrijdag tijdens de zevende etappe van de Giro D'Italia als 119e over de streep gekomen. De Duitser André Greipel won de 211 kilometer lange rit van Sulmona naar Foligno. Hij was de snelste in een massasprint.
FOLIGNO - Wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem is vrijdag tijdens de zevende etappe van de Giro D'Italia als 119e over de streep gekomen. De Duitser André Greipel won de 211 kilometer lange rit van Sulmona naar Foligno. Hij was de snelste in een massasprint.
Tom Dumoulin finishte in het peloton en start zaterdag opnieuw in de roze leiderstrui. De Limburger verdedigt dan een voorsprong van 26 seconden op de Deense nummer twee Jakob Fuglsang.
Tjallingii staat na de zevende etappe 174e. De 38-jarige renner van LottoNL-Jumbo veroverde zondag de blauwe trui door als eerste boven te komen op de Posbank in Gelderland. Dinsdag raakte de Arnhemmer de leiding in het bergklassement kwijt, omdat hij geen punten pakte op de twee klimmetjes tijdens de vierde etappe naar Praia a Mare.

Lees meer:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!