Nieuws

Deken Nijmegen zeer verheugd over nieuwe bisschop

NIJMEGEN - 'Een uitstekende keuze! Hij is open, laagdrempelig en zoekt contact met de mensen. Donderdag hebben wij als dekens met hem gesproken en dat was erg prettig.' Pastoor Henk Janssen, deken van het dekenaat Nijmegen is enthousiast over de nieuwe bisschop van Den Bosch, Gerard de Korte.
Vandaag wordt hij in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch ingewijd en de Gelderse pastoor Henk Janssen is daar getuige van: 'Ook voor mij is het de eerste keer dat ik zo'n inhuldiging meemaak. Samen met zeven andere dekens zit ik naast de nieuwe bisschop op het hoge altaar.'

Gerard de Korte opvolger Antoon Hurkmans

In maart werd bekend dat Gerard de Korte de nieuwe bisschop van het bisdom Den Bosch wordt. Onder dit bisdom valt ook het zuiden van Gelderland. De Korte volgt monseigneur Antoon Hurkmans op. 'De paus heeft gekozen voor een outsider, ik kom uit het noorden en ken Brabant nog niet zo goed', zei De Korte. Gerard de Korte was sinds 2008 bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Hij studeerde theologie in Tilburg.
Antoon Hurkmans (71) was sinds 1998 bisschop in de Brabantse hoofdstad. Hij bood vorig jaar om gezondheidsredenen zijn ontslag aan aan paus Franciscus. Het bisdom Den Bosch is het grootste van Nederland en telt volgens De Korte een miljoen gelovigen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!