Nieuws

Bart van Ingen: Hyballa een energieke ontwikkeltrainer

NEC-directeur Bart van Ingen is zeer tevreden met de aanstelling van Peter Hyballa als nieuwe hoofdtrainer.
NIJMEGEN - NEC-directeur Bart van Ingen is zeer tevreden met de aanstelling van Peter Hyballa als nieuwe hoofdtrainer.
"Wij zijn een club die het moet hebben van de ontwikkeling van potentieel. Daar zochten we een energieke ontwikkeltrainer bij, met passie, die wel een bepaalde structuur meebrengt. Wij denken dat met Peter Hyballa met zijn ervaring in Duitsland daarin geslaagd zijn."
Daarnaast is Danny Hoekman vastgelegd als technisch manager. Die neemt veel taken over, die nu bij Van Ingen liggen. "Eigenlijk kon dit financieel nog niet. Dit was pas gepland voor volgend seizoen. Maar we kwamen in gesprek met Danny, een man met overzicht en verbinding. Hij kent onze club goed. Dan moet je dat gewoon doen."

Doelstelling is opnieuw handhaving

NEC moet nu nog een grotendeels nieuwe selectie samenstellen. "Nou, dat wil ik even omdraaien. Er blijven er ook een hoop: Halldórsson, Dumic, Golla, Dyrestam, Bikel, Breinburg, Sleegers en nog een paar. Natuurlijk behoeft het geen toelichting dat we nog een aantal spelers erbij moeten halen. Daarom is ook volgend seizoen handhaving in de eredivisie weer onze doelstelling. We voelen ons nergens te groot of te mooi voor. Je kent de Nijmeegse cultuur: voorzichtig en de voetjes op de grond."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!