Nieuws

Maarten Tjallingii uit Arnhem finisht als 159e in zesde etappe Giro

Maarten Tjallingii in actie
Wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem kwam donderdag in de zesde etappe van de Giro d'Italia als 159e over de streep. Tim Wellens kwam solo aan boven op de Roccaraso en won de eerste bergrit van deze ronde. © ANP
AREMOGNA - Wielrenner Maarten Tjallingii uit Arnhem kwam donderdag in de zesde etappe van de Giro d'Italia als 159e over de streep. Tim Wellens kwam solo aan boven op de Roccaraso en won de eerste bergrit van deze ronde.
Tom Dumoulin eindigde als vierde en vergrootte daarmee zijn voorsprong in het algemeen klassement. De Limburger mag nu al vijf dagen de roze trui dragen en moet ook vrijdag in staat worden geacht om zijn leiding in het klassement te verdedigen, wanneer er geen forse bergen op het programma staan.
Tjallingii staat na de 157 kilometer lange rit van donderdag 174e. De 38-jarige renner van LottoNL-Jumbo veroverde zondag de blauwe trui door als eerste boven te komen op de Posbank in Gelderland. Dinsdag raakte hij de leiding in het bergklassement kwijt, omdat hij geen punten pakte op de twee klimmetjes tijdens de vierde etappe naar Praia a Mare.