Nieuws

Burgemeester Dick van Hemmen van Nunspeet neemt officieel afscheid

Dick van Hemmen
Dick van Hemmen neemt deze vrijdag officieel afscheid als burgemeester van Nunspeet. Dat doet hij tijdens een bijzondere raadsvergadering.
NUNSPEET - Dick van Hemmen neemt deze vrijdag officieel afscheid als burgemeester van Nunspeet. Dat doet hij tijdens een bijzondere raadsvergadering.
De 66-jarige CDA'er was 14 jaar lang burgemeester van de Veluwse gemeente. Daarvoor was de in Wageningen geboren bestuurder onder meer gedeputeerde in de provincie Flevoland.

Afscheidstour

De afgelopen weken nam de burgervader al afscheid van zijn inwoners. Daarvoor bezocht hij de dorpen Hulshorst, Vierhouten en Elspeet.
De openbare raadsvergadering van vandaag begint om 14.00 uur en wordt gehouden in Veluvine in Nunspeet. Vanavond is daar van 19.30 tot 21.30 uur een afscheidsreceptie. Iedereen kan Van Hemmen en zijn vrouw dan de hand drukken.

Reserve voor de Eerste Kamer

Van Hemmen bereikte woensdag de pensioengerechtigde leeftijd. 'Ik vind het een goed moment om halverwege deze raadsperiode na 25 jaar openbaar bestuur van mijn pensioen te gaan genieten', sprak hij eerder. 
Toch blijft de deur naar het openbaar bestuur volgens hem op een kier staan. Van Hemmen staat reserve voor de Eerste Kamer en ook een post als waarnemend burgemeester slaat hij niet af. 'Maar als dat niet aan de orde komt is dat ook prima, daar kan ik mee leven.'
Van Hemmen wordt in Nunspeet opgevolgd door SGP'er Breunis van de Weerd. 

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!