Nieuws

Pleegmerrie gezocht voor te vroeg geboren veulentje in Putten

Let's Go
Een paardenliefhebster uit Putten zoekt een pleegmerrie voor haar veulentje, dat luistert naar de naam Let's Go. De moeder van het hengstveulen overleed maandagnacht kort na de bevalling aan een darmscheuring.
PUTTEN - Een paardenliefhebster uit Putten zoekt een pleegmerrie voor haar veulentje, dat luistert naar de naam Let's Go. De moeder van het hengstveulen overleed maandagnacht kort na de bevalling aan een darmscheuring.
Omdat de merrie nog een week was doorgelopen met de darmscheuring, was het veulentje net sterk genoeg om te kunnen overleven. Het is wel drie weken te vroeg geboren.

Bacterie in de darmen

Let's Go staat nu tijdelijk in Utrecht. De eigenares probeert het dier te koppelen aan een geschikte pleegmerrie. Volgens haar zijn er al heel veel reacties na een bericht van haar op Facebook, maar is het de vraag of het bij elkaar past.
Het veulentje moest wel plasma krijgen, omdat het geen biest heeft gekregen van de moeder. Bovendien moet het worden behandeld aan een bacterie in de darmen.

Optater gehad

'Het gaat nu een stuk beter, maar het veulentje heeft wel een optater gehad omdat de moeder zo slecht was bij de bevalling', aldus de eigenares.