Nieuws

Drie Gelderse initiatieven maken kans op renovatieprijs Gulden Feniks

Alliander
Het gemeentehuis in Zevenaar, het kantoor van Alliander in Duiven en Building 026 (de verbouwde bibliotheek) in Arnhem zijn genomineerd voor de Gulden Feniks. Dat is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor renovatie en ombouw van panden.
ARNHEM - Het gemeentehuis in Zevenaar, het kantoor van Alliander in Duiven en Building 026 (de verbouwde bibliotheek) in Arnhem zijn genomineerd voor de Gulden Feniks. Dat is een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt voor renovatie en ombouw van panden.

Gemeentehuis Zevenaar

Twee historische panden van de oude BAT-sigarettenfabriek zijn omgebouwd tot thuisbasis voor de gemeente. Het gaat om het Turmac-gebouw uit 1920 en Hal12, een productiehal uit de jaren 50 in Zevenaar. 

Allianderpand Duiven

Netwerkbedrijf Alliander huist in Duiven een complex van vijf gebouwen, die werden uitgebreid en overkapt door een klimaatkas met een zwevend dak. Het gebouwencomplex wekt meer energie op dan het gebruikt.

Building026

Na vertrek van de Openbare Bibliotheek in Arnhem eind 2013 werd het pand gerenoveerd. In het pand is ruimte gecreëerd door twee entresolvloeren te verwijderen, een nieuwe vloer toe te voegen, een atrium te realiseren en de bestaande kantoorvloeren op te schonen.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!