Nieuws

Politie houdt West-Afrikaan aan in Arnhem; 20.000 euro cash in auto

De Nederlandse politie hield woensdag in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie uit Kleef een 32-jarige man uit Guinee aan. Hij wordt onder meer verdacht van witwassen, vervalsing van een document en rijden zonder rijbewijs. © Facebook Marechaussee
ARNHEM - De Nederlandse politie hield woensdag in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie uit Kleef een 32-jarige man uit Guinee aan. Hij wordt onder meer verdacht van witwassen, vervalsing van een document en rijden zonder rijbewijs.
Het team, ook wel bekend als Grensoverschrijdend Politieteam, kan de West-Afrikaan aanhouden bij Arnhem nadat hij even daarvoor op de N335 bij Beek gesignaleerd wordt.
Hij rijdt op dat moment met Duitse kentekenplaten en men vermoedt dat hij een mobiele controle op de A12 probeert te ontwijken. Dat schrijft de Marechaussee op Facebook
De man overhandigt zijn rijbewijs maar er rijst al snel twijfel over de authenticiteit van het document, Daarom doorzoeken agenten zijn auto. Terwijl het team de auto doorzoekt, rent de verdachte weg. Hij kan snel worden aangehouden. In de auto vindt de politie een tas met 20.000 euro.