Nieuws

Provincie dreigt Maasdriel: plan giga-geitenstal aanpassen anders geen nieuw bedrijventerrein

Archieffoto
De provincie dreigt de gemeente Maasdriel: als die het bestemmingsplan voor een giga-geitenstal in Rossum niet aanpast, dan mag er geen nieuw bedrijventerrein komen in Maasdriel. De provincie voorziet namelijk dat Zaltbommel stankoverlast krijgt van de geitenhouderij.
ROSSUM - De provincie dreigt de gemeente Maasdriel: als die het bestemmingsplan voor een giga-geitenstal in Rossum niet aanpast, dan mag er geen nieuw bedrijventerrein komen in Maasdriel. De provincie voorziet namelijk dat Zaltbommel stankoverlast krijgt van de geitenhouderij.
Een geitenhouder wil een bedrijf met 5100 geiten vestigen aan de Schoofbandweg, op de rand van Rossum en Zaltbommel.
Het college van B&W van Maasdriel moet daarover beslissen. Maar de provincie kan en wil niet instemmen met de geurnorm die is opgenomen in het ontwerp-bestemmingsplan.
Zo stelt de provincie dat de geurcirkel van het nieuwe bedrijf deels over terrein loopt waar de gemeente Zaltbommel haar industrieterrein De Wildeman wil uitbreiden. Dit vindt de provincie onacceptabel.
Wordt de geurnorm niet aangepast, dan stemt de provincie niet in met een nieuw bedrijventerrein in de gemeente Maasdriel.
De gemeente Maasdriel bevestigt dat zij de zienswijze van de provincie heeft binnengekregen. 'Maar het is nog te vroeg om daar wat over te zeggen', aldus een woordvoerster.
De Stichting Fijn Wonen Schoofbandweg is een petitie begonnen tegen de geitenhouderij, omdat 'deze 'buitenproportionele 24-uurs geitenmelkfabriek' voor gezondheidsrisicico's, stank, extra verkeer en fijnstof zorgt.' De petitie is inmiddels 660 keer ondertekend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!