Nieuws

'Broers Björn en Gjordan D. verdacht van dubbele moord Nijmegen'

Politieonderzoek in winkelcentrum Malvert
De twee mannen die zijn opgepakt voor de dubbele moord in Nijmegen zijn de broers Björn en Gjordan D., die actief zouden zijn in de illegale hennepteelt. Dat melden diverse media.
NIJMEGEN - De twee mannen die zijn opgepakt voor de dubbele moord in Nijmegen zijn de broers Björn en Gjordan D., die actief zouden zijn in de illegale hennepteelt. Dat melden diverse media.
De twee verdachten werden opgepakt in het Van der Valk-hotel in het Brabantse Nuland. De ene broer is een 36-jarige inwoner van Nijmegen, de ander is 42 en heeft geen vaste woon- of verblijfplaats.
De slachtoffers zijn ook broers. Het gaat om Najim en Othman. De Nijmegenaren van Marokkaanse afkomst werden maandagmiddag dood aangetroffen in het Turkse café Istanbul aan de Malvert 70e straat. Dat staat volgens de buurt bekend als plek waar in drugs wordt gehandeld.

Doodgeschoten

De slachtoffers zouden in de zaak een ontmoeting hebben gehad met de broers D. om een ruzie uit te praten. Volgens De Gelderlander liepen de spanningen meteen al hoog op, wat leidde tot een fatale schietpartij.
De daders zouden de broers Echargui verantwoordelijk hebben gehouden voor het achteroverdrukken van veel geld. 

Slachtoffers verdacht van schietpartij

De politie liet eerder al weten uit te gaan van een misdrijf. De slachtoffers werden verdacht van betrokkenheid bij een schietpartij in Nijmegen. Najim was vrijgesproken en Othman had hoger beroep laten aantekenen. Volgens buurtbewoners zou hij net een celstraf hebben uitgezeten.
De lichamen van de twee vermoorde broers Najim en Othman uit Nijmegen zijn dinsdagavond uit café Istanbul gehaald. De lichamen zijn nog niet vrijgegeven.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!