Nieuws

Maarten Tjallingii uit Arnhem 141e in vijfde etappe Giro

Maarten Tjallingii in actie.
De Arnhemse wielrenner Maarten Tjallingii is als 141e geëindigd in de vijfde etappe van de Giro d'Italia. De Duitser André Greipel won de 233 kilometer lange rit naar Benevento. Hij was de snelste in een massasprint. © ANP
ARNHEM - De Arnhemse wielrenner Maarten Tjallingii is als 141e geëindigd in de vijfde etappe van de Giro d'Italia. De Duitser André Greipel won de 233 kilometer lange rit naar Benevento. Hij was de snelste in een massasprint.
Tjallingii startte woensdag niet meer in de blauwe trui. De 38-jarige renner van LottoNL-Jumbo raakte de leiding in het bergklassement dinsdag kwijt, omdat hij geen punten pakte op de twee klimmetjes tijdens de vierde etappe naar Praia a Mare. De Italiaan Damiano Cunego rijdt nu in het blauw.
Tom Dumoulin finishte woensdag in het peloton en blijft leider in het algemeen klassement. Donderdag start de Limburger voor de vierde keer in de roze leiderstrui. Tjallingii bezet de 174e plaats.