Instellingen

'Helft personeel taxibedrijf Klomp uit Ede verliest baan door faillissement'

Het faillissement van taxibedrijf Klomp uit Ede betekent waarschijnlijk dat 200 tot 250 personeelsleden hun baan kwijtraken. Dat is de inschatting van vakbondsbestuurder Agostino Di Giacomo Russo van CNV Vakmensen.

EDE - Het faillissement van taxibedrijf Klomp uit Ede betekent waarschijnlijk dat 200 tot 250 personeelsleden hun baan kwijtraken. Dat is de inschatting van vakbondsbestuurder Agostino Di Giacomo Russo van CNV Vakmensen.

Klomp Groepsvervoer uit Ede is eind april failliet verklaard. Bij Klomp werken ongeveer 500 mensen. 

Er waren berichten dat het Arnhemse vervoersbedrijf Willemsen de Koning contracten zou overnemen, maar dat gaat niet door. 'Bij een complete overname van het bedrijf waren meer banen gered', zegt vakbondsbestuurder Di Giacomo Russo.

'Geen verplichte overname personeel'

De vervoersbedrijven die wel contracten van Klomp overnemen, nemen niet automatisch het personeel over. Bij een faillissement is dat niet verplicht. 

Ruim de helft van de chauffeurs zal door de nieuwe vervoerders overgenomen worden, verwacht Di Giacomo Russo. 'Voor de nieuwe vervoerders is het handig om te werken met ervaren chauffeurs die niet ingewerkt hoeven te worden.'

Angst voor baanverlies

De chauffeurs van het failliete vervoersbedrijf zijn op dit moment volgens de vakbondsbestuurder nog gewoon aan het werk. Tot en met 14 mei krijgen zij een faillissementsuitkering van het UWV.

Welke bedrijven de contracten van het failliete taxibedrijf overnemen, is nog niet duidelijk. 'Daar zijn nog gesprekken over. Alle chauffeurs zijn bang dat ze buiten de boot vallen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!