Nieuws

Handtekeningen tegen bouw woontoren Zevenaar

ZEVENAAR - De woontoren is te hoog en hij zorgt voor parkeerproblemen en minder privacy. Bewoners van Bastion in het centrum van Zevenaar zijn niet blij met de plannen voor de woontoren vlakbij hun straat. Vanavond protesteren ze tegen de bouw, tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.
De woontoren moet op het pleintje naast Bastion komen, waar nu nog zo'n 35 parkeerplaatsen zijn. Het gebouw wordt zes verdiepingen hoog en er komen meerdere appartementen in.

Parkeerproblemen

De huidige parkeerplaats verdwijnt en daar zijn de bewoners van Bastion absoluut niet blij mee.
Een van hen is Fred Polman, die al 31 jaar in de straat woont. 'Onze straat is smal en er zijn geen trottoirs. Als er nu iemand langs de weg parkeert kan er al niemand meer door.' Polman is bang dat de parkeerproblemen door de bouw van de toren nog groter worden. 

Recht in huis kijken

Ook is de buurt bang voor het verdwijnen van het uitzicht en de privacy. Bij Elly Lucassen kunnen de bewoners van de woontoren straks recht in huis kijken. 'Ik ben bang dat ik straks de gordijnen de hele dag dicht wil houden. Dat wil ik niet, dan voel ik me opgesloten. '

Handtekeningen

De bewoners van Bastion laten het er niet bij zitten en dienen woensdagavond ongeveer 100 handtekeningen in tegen de bouw van de toren. Op 25 mei besluit de gemeenteraad of het pand er mag komen.