Nieuws

Milieudefensie: Arnhem is viezer dan Nijmegen maar voldoet aan de norm

De luchtkwaliteit in Arnhem en Nijmegen voldoet maar net aan de Europese normen. Dat concludeert Milieudefensie na onderzoek naar de hoeveelheid stikstofdioxide in de lucht. Arnhem is viezer dan Nijmegen, blijkt uit die metingen. © Milieudefensie Arnhem
ARNHEM - De luchtkwaliteit in Arnhem en Nijmegen voldoet maar net aan de Europese normen. Dat concludeert Milieudefensie na onderzoek naar de hoeveelheid stikstofdioxide in de lucht. Arnhem is viezer dan Nijmegen, blijkt uit die metingen.
Stikstofdioxide wordt vooral veroorzaakt door autoverkeer.
Milieudefensie mat de luchtkwaliteit in Arnhem bij het Nieuwe Plein en op de Apeldoornseweg en in Nijmegen aan de Graafseweg. Gedurende een jaar lang hingen daar buisjes die stikstofdioxide opvingen.
De Apeldoornseweg scoort met 36 microgram per kubieke meter het slechtst; het Nieuwe Plein komt tot 31 microgram per kubieke meter. De vervuiling aan de Graafseweg in Nijmegen komt op 30 microgram per kubieke meter. De norm is 40 microgram.

'Weer vieze scooters en brommers'

'De metingen in beide plaatsen blijven net onder de norm', zegt Grieta Spannenburg die namens Milieudefensie de metingen in Arnhem verrichtte. Ze pleit niettemin voor maatregelen. 'Arnhem zou een milieuzone kunnen instellen en vieze scooters en bromfietsen kunnen verbieden in de binnenstad.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!