Nieuws

Is Rozet in Arnhem het beste gebouw ter wereld?

Cultuurgebouw Rozet in Arnhem maakt kans op de titel 'beste gebouw van de wereld'. Het is een van de 30 gebouwen die komende zomer worden bezocht voor een nieuwe prijs van het Koninklijk Instituut van Britse Architecten.
ARNHEM - Cultuurgebouw Rozet in Arnhem maakt kans op de titel 'beste gebouw van de wereld'. Het is een van de 30 gebouwen die komende zomer worden bezocht voor een nieuwe prijs van het Koninklijk Instituut van Britse Architecten.
De prijs is bedoeld voor het opvallendste en inspirerendste gebouw. Op de lijst staan 30 gebouwen uit meer dan 20 landen. Er blijven er in eerste instantie 20 over. Uiteindelijk zijn er zes finalisten. De winnaar wordt in december bekendgemaakt. Er waren honderden gebouwen aangedragen.
Rozet neemt het onder meer op tegen een museum in Mexico City, een kerkgebouw in Leipzig en een ziekenhuis in het Chinese Baoijing.
The Royal Institute of British Architects (RIBA) reikte tot nu toe alleen regionale prijzen uit, zoals de prestigieuze Stirling Prize.

Rozet won al diverse prijzen

Rozet, een ontwerp van Neutelings Riedijk architecten, werd in december 2013 geopend door prinses Beatrix. Onder meer de bibliotheek, de Volksuniversiteit en café-restaurant Momento zitten erin.
Rozet viel al diverse keren in de prijzen. Zo werd het uitgeroepen tot het Beste Gebouw van het Jaar 2014 door de branchevereniging voor architectenbureaus BNA. Ook won Rozet in 2014 de Heuvelinkprijs, de tweejaarlijkse Arnhemse architectuurprijs voor het beste nieuwe gebouw.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!