Nieuws

Houten wielerbaan Omnisport Apeldoorn verdwijnt voor een deel in de kachel

APELDOORN - Het peloton van de Giro heeft de hielen nog niet gelicht of het breekijzer gaat in de houten wielerbaan van Omnisport in Apeldoorn.
Deze week wordt de wielerbaan gedemonteerd. 60 kilometer aan planken is gratis af te halen bij Omnisport. 'Mensen willen er tafeltjes van maken. Of het gebruiken als aanmaakhout', vertelt architect Sander Douma van Omnisport.
'Er is veel animo voor. Mensen komen met aanhangers langs en laden de planken in. Ik verwacht dat alles wordt opgehaald', aldus Douma. Woensdagmiddag werden al verschillende aanhangwagens volgeladen. 
Een stukje hout wordt bewaard voor baanwielrenner Theo Bos uit Hierden. 

Misgelopen inkomsten

De gemeente Apeldoorn wil exploitant Libéma van Omnisport compenseren voor de kosten die zijn gemaakt vanwege fouten waar het sportcentrum mee te maken had. 
Omnisport kampte met diverse gebreken, onder meer aan de wielerbaan. Daardoor werd de in 2008 gebouwde baan minder vaak verhuurd aan de KNWU, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie. 

Nieuwe toplaag

Bovendien wil Apeldoorn 650.000 euro uittrekken om de problemen aan de wielerbaan te verhelpen. Zo komt er een nieuwe toplaag en worden ook andere gebreken aangepakt.
Volgende week bespreekt de gemeenteraad of het akkoord gaat met het uittrekken van de 650.000 euro en de vergoeding aan Libéma.
Volgende week maandag wordt een begin gemaakt met de aanleg van de nieuwe wielerbaan. Dat gaat ongeveer vijf weken duren.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!