Instellingen

SP wil opheldering over rellen in Ede

Ook zaterdag werden weer auto's in brand gestoken.
De SP in de Tweede Kamer wil opheldering over de onrust in de Edese wijk Veldhuizen. Marokkaanse jongeren steken er al een week lang auto's in brand en richten vernielingen aan.

EDE - De SP in de Tweede Kamer wil opheldering over de onrust in de Edese wijk Veldhuizen. Marokkaanse jongeren steken er al een week lang auto's in brand en richten vernielingen aan.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut wil van minister Asscher van Sociale Zaken onder meer weten of er voldoende agenten en medewerkers van justitie en sociaal werk in Veldhuizen actief zijn. Ook wil ze zijn mening over het inschakelen van de Marokkaanse autoriteiten door burgemeester Van der Knaap.   

Karabulut uitte hierover op Twitter eerder al haar ongenoegen:

Van der Knaap zei vorige week al dat de Marokkaanse consul-generaal zich niet met het gemeentelijk beleid of de politieaanpak bemoeit. De consul wilde volgens de burgemeester alleen meer weten over de problemen in de wijk en is daarom op gesprek geweest. De consul ontmoette zondag vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap.

Eerder stelde de Groep Bontes/Van Klaveren al vragen over de rol van de Marokkaanse consul. Het gezag van de Nederlandse autoriteiten wordt zo ernstig ondermijnd, vinden de twee Kamerleden.

Rustige nacht

Dinsdagnacht waren weer veel agenten op de been in Veldhuizen. Er waren geen incidenten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!