Nieuws

Overnachten in kunstobject Nijmegen: slapen en plassen in het zicht van voorbijgangers

NIJMEGEN - Op het Nijmeegse Bouwlabterrein staat sinds kort het slaapobject Solid Family. Het bestaat uit twee bollen die gekoppeld zijn door een tunnel. In de bollen zijn twee bedden gebouwd voor maximaal vier personen. Het object is voor 75 euro per nacht te boeken via Airbnb.
Huurders moeten wel opgewassen zijn tegen pottenkijkers, want de slaap-units staan pal naast de openbare weg en vragen behoorlijk wat aandacht van nieuwsgierige passanten. In de bollen is geen wc aanwezig. De huurders kunnen gebruik maken van de op het terrein aanwezige Dixi's.
Toch lijkt het gebrek aan privacy geen issue te zijn voor de huurders, blijkt uit een review op Airbnb. 'Really nice experience in this temporary house! Just above the river, it was essentially only the 2 beds: no electricity, no extra space, no curtains, only chemical toilet outside... but that was part of the experience!'
Op het terrein van Bouwlab, een tijdelijk minidorp aan de Lentse Warande waar geëxperimenteerd wordt met nieuwe manieren van wonen en stad maken, staan sinds kort ook twee tiny houses.