Nieuws

Wielrenster Van Vleuten in olympische selectie

Wielrenster Annemiek van Vleuten is opgenomen in de olympische selectie. De 33-jarige Wageningse komt in Rio uit in de wegwedstrijd.
WAGENINGEN - Wielrenster Annemiek van Vleuten is opgenomen in de olympische selectie. De 33-jarige Wageningse komt in Rio uit in de wegwedstrijd.
Het worden de tweede Olympische Spelen voor de Wageningse. In 2012 reed ze in dienst van Marianne Vos, die toen de titel pakte.
Van Vleuten boekte eind april haar eerste zege van het seizoen. Ze won de proloog van het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg. Kopvrouwen van het team zullen Anna van der Breggen en Marianne Vos zijn. Van Vleuten komt niet uit op de individuele tijdrit.

Mannen moeten hopen

Bondscoach Johan Lammerts heeft zijn selectie bij de mannen nog niet helemaal rond. Volgens De Telegraaf moet daar nog gestreden worden om één beschikbare plaats. Daarvoor zouden onder meer Wilco Kelderman uit Barneveld en Robert Gesink uit Varsseveld in aanmerking kunnen komen. Wout Poels, Tom Dumoulin en Bauke Mollema zouden al zeker zijn van selectie voor Rio.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!