Nieuws

Wielrenner Gijs Verdick overleden

Foto website Cyclingteam Jo Piels
Wielrenner Gijs Verdick is overleden, meldt zijn ploeg Cyclingteam Jo Piels. De 21-jarige coureur uit Laren was in Polen tot twee keer toe getroffen door een hartaanval.
ZWOLLE - Wielrenner Gijs Verdick is overleden, meldt zijn ploeg Cyclingteam Jo Piels. De 21-jarige coureur uit Laren was in Polen tot twee keer toe getroffen door een hartaanval.
Verdick werd vorige week in de nacht van maandag op dinsdag getroffen door een eerste hartaanval in Polen, waar hij met zijn team deelnam aan de Carpathian Couriers Race.
In het ziekenhuis kreeg hij een tweede hartaanval. Sindsdien lag hij in een kunstmatige coma, zondag werd hij vanuit Polen overgebracht naar het Isala-ziekenhuis in Zwolle. Daar overleed hij maandag.

'Enorm geraakt, zeer verdrietig'

'Wij zijn enorm geraakt door dit verlies en zeer verdrietig, voor het hele team is het onwerkelijk wat er is gebeurd', aldus de ploeg in een verklaring. 
'Voor Gijs was de overgang naar Cyclingteam Jo Piels de droom om een stap hogerop te komen uitgekomen', meldt het team. 'Gijs was een fijne jongen om mee naar de koers te gaan en wij zullen hem enorm gaan missen. Ons medeleven gaat uit naar de familie, wij wensen jullie veel kracht en sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.'
Verdick won in 2014 de Nacht van Hengelo: