Nieuws

Brand legt voormalig restaurant in Elst in de as

ELST - Het voormalige restaurant De Bronzen Wereld aan de De Wuurde in Elst is door brand verwoest. De brand brak kort na middernacht uit.
De vlammen sloegen uit het dak toen de brandweer arriveerde. Die kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen gebouwen.
Eigenaar Erik van Bronswijk werd iets na middernacht wakker gebeld door de brandweer. 'Een voorbijganger had het vuur gezien dus ik kijk naar buiten en inderdaad. Nou, je weet niet wat je dan meemaakt.'
Restaurant De Bronzen Wereld in Elst werd in juni 2014 failliet verklaard en stond sindsdien leeg. Van Bronswijk, die het restaurant tot de sluiting bestierde, heeft geen idee hoe de brand kon ontstaan. 'In het pannenkoekhuis hadden we in maart ook brand. Dat kwam door een knaagdier. Kortsluiting. Daarna heb ik in het restaurant de aardlekschakelaars uitgeschakeld', zegt hij.
De oorzaak van de brand is onduidelijk, de politie doet onderzoek. De eigenaar verwacht dat ook de verzekering de locatie gaat bekijken. Hij had het pand te koop staan en er waren volgens hem gegadigden voor.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!