Nieuws

'Ajax-beul Smeets ernstig bedreigd'; De Graafschap ontkent

De Ajax-beul Bryan Smeets van De Graafschap wordt bedreigd, dat zegt de regionale omroep L1. De Graafschap zegt geen concrete aanwijzingen te hebben dat Bryan Smeets wordt bedreigd door Ajax-fans.
DOETINCHEM - De Ajax-beul Bryan Smeets van De Graafschap wordt bedreigd, dat zegt de regionale omroep L1. De Graafschap zegt geen concrete aanwijzingen te hebben dat Bryan Smeets wordt bedreigd door Ajax-fans.
Smeets scoorde zondag de gelijkmaker, waardoor Ajax het landskampioenschap misliep.
De middenvelder zou maandagmiddag een interview hebben bij de Limburgse regionale omroep, maar de clubleiding van De Graafschap vindt het niet verstandig dat Smeets nu in de media komt omdat hij van alle kanten wordt belaagd door Ajax-supporters.
'Iedereen heeft een reactie gehad, zowel positief als negatief, maar we hebben geen interviews afgezegd om een bedreiging', zegt woordvoerder Marc Teloh. 'Wij kunnen ons daar niet in vinden.'

Vreugde na de 1-1 van Smeets in Doetinchem.

'Smeets had drie dagen heel Nederland rond gekund'

Volgens Teloh (zie onder) heeft het afzeggen van de interviews te maken met het feit dat iedereen wat wilde horen van de middenvelder. 'Wij hebben alle interviews na gisteravond afgezegd. Iedereen wilde hem, hij had in drie dagen heel Nederland rond gekund', aldus de woordvoerder.
Smeets pakt nu zijn rust en zet zijn telefoon uit. 'De focus moet nu op vrijdag als wij tegen MVV spelen en we willen geen olie meer op het vuur gooien', zo sluit Teloh af.

'Gewoon mijn vak uitgeoefend'

De Maastrichtse voetballer zou volgens L1 via de telefoon en social media diverse bedreigingen ontvangen. Smeets heeft nog geen aangifte gedaan en hoopt dat de bedreigingen stoppen.
'Het is allemaal heel vervelend, maar ik heb gewoon mijn vak uitgeoefend', zegt Smeets tegen L1.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!