Nieuws

Nieuwe trend in Gelderland: dansen met je baby

ARNHEM - In Amerika is het behoorlijk populair: dansen met je baby. Goed voor moeder (of vader) en kind. De trend is inmiddels overgewaaid naar Gelderland. In Arnhem, Apeldoorn en Zutphen starten deze week voor het eerst cursussen babydansen.
Zes jonge moeders verzamelen zich maandagmiddag bij dansschool Versteegh in Arnhem. Ook Mascha Radenborg is er samen met haar baby Lilly.
Als Lilly eenmaal veilig in een draagdoek is gewikkeld, kan het dansen beginnen. Wals en chachacha volgen elkaar snel op. Baby Lilly maakt het allemaal niet uit. Zij slaapt de hele les door.
Mascha: 'Ja ze slaapt eigenlijk altijd in de draagdoek. Het is heel dicht bij mijn hart. Ze hoort mijn hartslag. Het is eigenlijk net zo als in mijn buik. Heel vertrouwd. Ze vindt het ook het fijnst als ik aan het lopen ben. Stilzitten, daar wordt ze wakker van'.

Goed voor moeder en kind

Tijdens de les veel vrolijke, maar licht bezwete gezichten. Want dansen is leuk en gezond. Voor de moeder biedt het een kans om op een relaxte manier weer wat te bewegen en de band met de baby te versterken.
Babydansen is ook goed voor de ontwikkeling van de baby. Uit onderzoek blijkt dat dansen kinderen helpt om zich beter te hechten aan hun ouders. Ook is het goed voor de lichamelijke ontwikkeling. Het zou de balans van een kind verbeteren waardoor het eerder gaat lopen. Daarnaast zou dansen goed zijn voor de taalontwikkeling en het ritmegevoel van een kind.

Niet gevaarlijk?

Maar toch, kan dansen niet gevaarlijk zijn voor zo'n hummeltje? Niet als je het goed aanpakt. Om die reden zijn Ayla en haar baby aanwezig. Zij is draagconsulente en helpt de andere moeders met het veilig dragen van de kinderen. En dat gaat goed. En dan mag je dromen. 'Zo meteen wordt het een danseres. Zou toch fantastisch zijn?', zegt ze met een grote lach, terwijl ze naar haar dochtertje kijkt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!