Nieuws

Kittel winnaar van derde etappe Giro d'Italia; zonovergoten wielerfeest in Gelderland

Marcel Kittel wint etappe Nijmegen - Arnhem.
Marcel Kittel won zondagmiddag de derde en laatste Gelderse etappe van de Giro d'Italia. Daarmee is hij de leider in het algemeen klassement; de Duitser neemt de roze trui uit handen van Tom Dumoulin. De etappe liep van Nijmegen naar de finish in de binnenstad van Arnhem. © ANP
ARNHEM - Marcel Kittel won zondagmiddag de derde en laatste Gelderse etappe van de Giro d'Italia. Daarmee is hij de leider in het algemeen klassement; de Duitser neemt de roze trui uit handen van Tom Dumoulin. De etappe liep van Nijmegen naar de finish in de binnenstad van Arnhem.
Arnhemmer Maarten Tjallingii pakte op de Posbank de blauwe trui (de bergtrui). Met de overwinningen komt een einde aan de Giro d'Italia, die in Gelderland afgetrapt werd. De rest van de tocht wordt vanaf dinsdag verreden in Italië en start daar in Catanzaro. 
De Giro verliep gemoedelijk en voerde langs de meest prachtige plekken van Gelderland. Het mooie weer zorgde voor een massale toeloop langs de wegen waar de renners voorbijkwamen. Alle hoogtepunten, nieuwswaardigheden, video's en foto's vindt u terug in onze liveblogs van vandaag.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!