Nieuws

Duurste crisisopvang in Doetinchem, 544 euro per vluchteling

De crisisopvang in Doetinchem was het duurst van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Reporter Radio. Per vluchteling per nacht kostte de opvang 544 euro.
DOETINCHEM - De crisisopvang in Doetinchem was het duurst van Nederland. Dat blijkt uit cijfers van Reporter Radio. Per vluchteling per nacht kostte de opvang 544 euro.
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de kosten zo hoog waren, omdat er meer vluchtelingen werden verwacht. 'We hebben in twee perioden crisisopvang verleend, in de eerste periode waren we uitgegaan van meer vluchtelingen dan er uiteindelijk zijn opgevangen. Daardoor vallen de kosten per persoon hoger uit. Ook zijn de kosten voor beveiliging in die periode hoger geweest.'

Westervoort, Lingewaard en Voorst

In Doetinchem werden alleenstaande minderjarige vluchtelingen opgevangen. De tweede op de lijst van Gelderse gemeenten is Westervoort met 209 euro, de kosten in Lingewaard waren 206 euro en de opvang in Voorst kostte 201 euro. Opvallend is dat in het lijstje van de vier duurste gemeenten alleen in Lingewaard geen alleenstaande minderjarige vluchtelingen werden opgevangen. Die opvang is over het algemeen duurder in verband met extra beveiligingskosten.
Zie hier hoeveel de crisisopvang per vluchteling heeft gekost.

Catering in Doetinchem

De kosten voor catering zijn in Doetinchem opvallend hoog. 182,95 euro per vluchteling per nacht. Dat is het driedubbele van de op één na duurste gemeente. De gemeente laat weten dat ook de huur van de tafels en stoelen en de huur van het cateringmateriaal onder de kostenpost valt.