Nieuws

Samenscholingsverbod Edese wijk Veldhuizen uitgebreid, veel meer politie op de been

EDE - De Edese burgemeester Cees van der Knaap gaat per direct meer politie op straat brengen in de wijk Veldhuizen. Dat zei hij na overleg met justitie en het Openbaar Ministerie. Ook wordt het samenscholingsverbod uitgebreid naar de hele wijk.
Op het gemeentehuis praatte Van der Knaap media bij over hoe verder. 
Het samenscholingsverbod geldt nu in een deel van de Edese wijk. Ook is een noodbevel van kracht. Afgelopen nacht was het opnieuw raak in Veldhuizen met autobranden. Inmiddels is het er al een week onrustig.
Auto's in brand op de Dijkhof vannacht:

Criminelen

Van der Knaap zegt de kern van de groep Marokkaans-Nederlandse raddraaiers vanaf nu aan te pakken als criminelen. De groep bestaat uit zo'n 50 man. Hoe groot de kerngroep is, werd niet duidelijk. Wel merken de autoriteiten die kern aan als de verantwoordelijke voor de grote delicten, zoals brandstichting. 
Er komen vanuit andere teams extra eenheden op straat in Veldhuizen voor controles. Daarbij pakken twaalf rechercheurs de zaak op. 

Consul is niet gevraagd

Over de inzet van de Marokkaanse consul zegt de burgemeester dat hij en de wethouder op verzoek met hem spraken, omdat hij geïnformeerd wilde worden over de situatie. De consul bood zijn excuses aan namens de Marokkaanse gemeenschap en wil graag de wijk in om met mensen te praten. 
Consul Khalid Guelzim gaat praten met vertegenwoordigers van de Marokkaans-Nederlandse gemeenschap en dat doet hij volgens Van der Knaap geheel op eigen gelegenheid, niet namens de gemeente. Het is hem ook niet gevraagd dit te doen. 
Zie ook: 

Wat speelt er in Veldhuizen?

Autobranden, brandjes bij een winkelcentrum, vernielingen en stenen gooien naar de politie en een verslaggeefster van PowNed; in de Edese wijk Veldhuizen gaat het niet goed.
Het samenscholingsverbod en de noodverordening werden dinsdag door de burgemeester afgekondigd en gaan gepaard met grootschalige politie-inzet in de wijk. Dat blijkt niet afdoende en dus worden extra maatregelen getroffen. 
De straatterreur verplaatste zich namelijk naar andere delen van Veldhuizen. Jongeren zouden zich boos maken over de sluiting van een theehuis. Dat gaat tegen de vlakte na sluiting van het winkelcentrum waar het in ligt. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!