Nieuws

Eerste zomerse dag in Gelderland: 25 graden!

Het is een feit: de eerste zomerse dag in Gelderland. Nog voor 13.00 uur was het in Deelen warmer dan 25 graden. Dat meldt MeteoGroup uit Wageningen.
WAGENINGEN - Het is een feit: de eerste zomerse dag in Gelderland. Nog voor 13.00 uur was het in Deelen warmer dan 25 graden. Dat meldt MeteoGroup uit Wageningen.
Daarmee is dit weekend het eerste officiële zomerse weekend van 2016. 'We hebben er even op moeten wachten. De laatste dag van augustus vorig jaar bracht nog een flinke portie warmte met zich mee, maar daarna was het gedaan met de zomer van 2015. Dit jaar verliep eind april vrij koud en nat, waardoor het ook toen niet lukte', laat het meteorologisch instituut weten. 
In de loop van vandaag neemt de wind iets toe, waardoor de warmte voor bijvoorbeeld de renners van de Giro d'Italia wat dragelijker wordt. En het blijft zomers. Ook morgen ziet het er naar uit dat het in veel delen van onze provincie zo'n 25 graden wordt. Er staat dan wel iets meer wind. 
Ook in de rest van Nederland is het warm, met aan de kust temperaturen tot 27 graden, zoals in Hoek van Holland bijvoorbeeld.