Nieuws

'PowNed-verslaggeefster niet herkend als slachtoffer'; politie betreurt situatie in Ede na stenenregen

De verslaggeefster bij de politiewagen
Nadat een verslaggeefster van PowNed donderdag belaagd wordt in de Edese wijk Veldhuizen, komt de gealarmeerde politie poolshoogte nemen. Ze wil vervolgens haar verhaal doen, maar dat kan niet. Een dag later komt de politie met een verklaring.
EDE - Nadat een verslaggeefster van PowNed donderdag belaagd wordt in de Edese wijk Veldhuizen, komt de gealarmeerde politie poolshoogte nemen. Ze wil vervolgens haar verhaal doen, maar dat kan niet. Een dag later komt de politie met een verklaring.
In een video van PowNed is te zien hoe jongeren stenen gooien naar de journaliste, haar cameraman en omstanders. Hierop belt ze de politie. Als agenten ter plaatse zijn, spreken zij met buurtbewoners. Maar de journaliste te woord staan, die op dat moment ook slachtoffer is, gebeurt niet. In plaats daarvan rijdt de politieauto weg als de verslaggeefster op het raam tikt. 
Het betreffende filmpje waarin de situatie zich voordoet: 

Miscommunicatie

De politie schrijft op Facebook dat naar aanleiding van de situatie 'veel vragen komen'. Ze erkent dat de agenten in kwestie vertrokken zonder met de vrouw te spreken. Als oorzaak hiervoor geeft de politie dat er in de interne communicatie waarschijnlijk iets is misgegaan. Het was daardoor niet duidelijk dat de verslaggeefster zich als slachtoffer had gemeld. 
'Dat betreuren we. Als politie zijn we er juist voor slachtoffers. U kunt erop rekenen dat dit incident zorgvuldig en uitgebreid geëvalueerd wordt door ons', aldus de politie. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!