Nieuws

Hengeloër belaagd met mes in Doetinchem, politie zoekt getuigen

Bij een ruzie op het Schouwburgplein in Doetinchem zou een man uit die plaats donderdagavond een mes hebben getrokken. De politie pakte hem vrijdagochtend op. Hij zit voorlopig vast.
DOETINCHEM - Bij een ruzie op het Schouwburgplein in Doetinchem zou een man uit die plaats donderdagavond een mes hebben getrokken. De politie pakte hem vrijdagochtend op. Hij zit voorlopig vast.
Een 24-jarige Hengeloër krijgt die avond ruzie met de verdachte, een 33-jarige man uit Doetinchem. Laatstgenoemde trekt daarbij een (zak)mes, verklaarde het slachtoffer. Hij weet zijn belager tegen de grond te werken en houdt hem daar, terwijl de Doetinchemmer het mes nog in zijn hand heeft. 
Volgens de man uit Hengelo komen daarop een jongen en een meisje het plein oprennen, waarna de jongen het mes uit de hand van de verdachte pakt. De Hengeloër fietst na het incident weg. Hij loopt een kleine hoofdwond op maar heeft geen behandeling nodig. De dag erna doet hij aangifte. 
De politie wil graag weten wie de jongen en het meisje waren die de man te hulp schoten, omdat zijn waarschijnlijk getuige zijn geweest van de hele situatie.