Nieuws

'Wildwestchauffeur' Arnhem zit nog vast voor poging doodslag

De man die dinsdag na een wilde achtervolging werd aangehouden bij winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem, zit nog vast. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van diefstal en poging tot doodslag. Dat zegt een woordvoerder van de politie.
ARNHEM - De man die dinsdag na een wilde achtervolging werd aangehouden bij winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem, zit nog vast. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van diefstal en poging tot doodslag. Dat zegt een woordvoerder van de politie.
Agenten komen in actie na een tip over een diefstal in Duiven. Wat volgt, is een achtervolging over de A12 die aan het begin van de avond eindigt bij winkelcentrum Presikhaaf. De politie rijdt de verdachte klem maar daarbij raken drie dienstwagens beschadigd. Een van de politieauto's ramt een scooter, die onder de wagen belandt.
Wonderwel raakt niemand gewond, laat de politie later weten op Facebook. 
Vlak na het ongeval duiken enkele filmpjes op van het incident. Daarop is te zien hoe een agent in burger de verdachte meermaals slaat met zijn wapenstok. Omstanders roepen dat hij moet stoppen en op sociale media vinden sommigen dat het politiegeweld te overdreven was.

Onderzoek

Een politiewoordvoerder licht later toe dat de man zo roekeloos reed en mensen in gevaar bracht, dat hij tot het moment dat hij gearresteerd was een groot gevaar vormde. Hij moest dus zo snel mogelijk worden ingerekend. De politie voert een onderzoek uit naar het handelen van de agent. 'Dit gebeurt altijd na zo'n situatie', aldus de woordvoerder. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!