Nieuws

Dit zijn de leukste uittips voor het weekeinde (ook voor niet-liefhebbers van de Giro)

Gelderland staat dit weekeinde uiteraard in het teken van de Giro d'Italia. Maar ook voor mensen die niets hebben met wielrennen is er genoeg te doen in de mooiste provincie van Nederland. Omroep Gelderland zet het voor u op een rij.
ARNHEM - Gelderland staat dit weekeinde uiteraard in het teken van de Giro d'Italia. Maar ook voor mensen die niets hebben met wielrennen is er genoeg te doen in de mooiste provincie van Nederland. Omroep Gelderland zet het voor u op een rij.

Hoogte80 Festival

In de Arnhemse wijk de Geitenkamp vindt dit weekeinde het Hoogte80 Festival plaats. In stadspark Hoogte80 krijgen bezoekers theater, muziek en literatuur voorgeschoteld. In 2015 trok het festival ongeveer 20.000 bezoekers. Het festival is gratis te bezoeken.

Schaapscheerdersfeest

De oude tijd herleeft vandaag op de ‘Hunneschans’ langs het Uddelermeer in Uddel. Daar wordt het schaapscheerdersfeest gehouden. Naast een officieel programma met diverse demonstraties en optredens, oude ambachten en een markt, zijn er verschillende activiteiten voor kinderen. De festiviteiten in Uddel zijn van 10.00 tot 17.00 uur.

Festival in Varsseveld

'Hootchie Koe' is de naam van een nieuw festival vol cultuur en muziek op het terrein van museumboerderij het Hofshuus in Varsseveld. Zowel zaterdag als zondag zijn er lokale acts te zien. Ook zijn er streekproducten te koop. Het doel van de organisatie is om Varsseveld wat meer op de kaart te zetten.

Moederdag

Het is zondag Moederdag. In bioscoop CineMec in Nijmegen wordt die dag de film Mother’s Day vertoond. De bezoekers aan deze film mogen ook genieten van een high tea.

Dag van het Levenslied

Nijmegen staat zondag in het teken van de Dag van het Levenslied. De hele dag is er volksmuziek in het Valkhofpark te horen. Ronnie Ruysdael, de koning van de polonaise, treedt om 18.00 uur op. Van 14.00 tot 0.00 uur vindt het festival plaats.