Nieuws

Marokkaanse consul gaat praten met jongeren Edese wijk Veldhuizen

De Marokkaanse consul Kahlid Guelzim gaat praten met vertegenwoordigers van Marokkaanse groeperingen in Ede en met het bestuur van de Marokkaanse moskee. Dat meldt de gemeente Ede.
EDE - De Marokkaanse consul Kahlid Guelzim gaat praten met vertegenwoordigers van Marokkaanse groeperingen in Ede en met het bestuur van de Marokkaanse moskee. Dat meldt de gemeente Ede.
Een consul-generaal vertegenwoordigt een land in een ander land, ten behoeve van de eigen onderdanen. Doorgaans gaat een consulaat over de afgifte van reisdocumenten, zaken rond de burgerlijke stand, de afgifte van rijbewijzen en hulp bij vervoer van stoffelijke overschotten.
De Consul-Generaal heeft een gesprek gehad met burgemeester Cees van der Knaap van Ede, wethouder Marije Eleveld en de politie. Daarin heeft de consul zich laten bijpraten over de gebeurtenissen in de wijk Veldhuizen en het gedrag van een groep Marokkaanse jongeren in die wijk.
Burgemeester Van der Knaap juicht het toe, dat Guelzim de gesprekken met de groeperingen en de moskee aangaat. Verder is hij blij met een verklaring van het moskeebestuur en de maatschappelijke organisatie Samenstede, waarin de recente brandstichtingen en vernielingen worden veroordeeld en wordt opgeroepen om de dialoog aan te gaan om zo de rust terug te laten keren in de wijk Veldhuizen.

Brief met waarschuwing aan jongeren

Om de onrust tegen te gaan, kondigde burgemeester Van der Knaap dinsdag een samenscholingsverbod af. Volgens woordvoerder Henk Faas van de gemeente Ede krijgen jongeren die dit verbod overtreden of zich niet aan de regels houden een brief mee met een waarschuwing.
Die houdt in, dat de overtreders een dwangsom van 5000 euro boven het hoofd hangt als ze zoiets een tweede keer doen. Die komt bovenop de normale straf. 
Volgens Faas is het mogelijk dat in een enkel geval ook ouders deze brief hebben gekregen.
Zie ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!