Nieuws

Onderzoek: wie praat met wie en waarover tijdens de Vierdaagse

De Radboud Universiteit in Nijmegen doet samen met de Stichting De 4Daagse onderzoek naar de sociale contacten die deelnemers hebben voor, tijdens en na het wandelfestijn. Daarvoor kunnen wandelaars van de vierdaagse van Nijmegen een online enquete invullen. © John Hattink
NIJMEGEN - De Radboud Universiteit in Nijmegen doet samen met de Stichting De 4Daagse onderzoek naar de sociale contacten die deelnemers hebben voor, tijdens en na het wandelfestijn. Daarvoor kunnen wandelaars van de vierdaagse van Nijmegen een online enquete invullen.
Zo willen de onderzoekers weten waar de deelnemers slapen, met wie ze getraind hebben en hoe vaak deelnemers praten over hun deelname aan de Vierdaagse. Ook wordt er in de enquete gevraagd naar het nut van aanmoedigingen door omstanders en of de wandelaars tijdens de Vierdaagse vriendschappen hebben gesloten met andere deelnemers. 
De Radboud Universiteit gaat de uitkomsten van het onderzoek bekendmaken tijdens het grote Vierdaagse symposium op 3 juni in Nijmegen.